Nyt meillä on häämenuu mietitty melko valmiiksi :) sainpas sen miehenkin sitten innostumaan ;) Eli käytiin tuossa viime viikolla juttelemassa miehen serkun kanssa, joka on aikaisemminkin häihin järjestänyt ruokapuolta. Hirvee määrä muistiinpanoja tuli kirjattua ja paljon vinkkejä pistettyä korvan taakse. Nyt rupeaa sitten hieman konkretisoitumaan se, miten hirveän paljon meillä on tekemistä tulevan vuoden aikana!!!

Mutta siitä menusta nyt ensin...

Alkumaljat

Alkumaljoiksi tulee kuohuvaa Virosta. Ensin ajateltiin, että maljat juodaan kertakäyttöpikareista (mihin muuten liittyy myös paljon tarinoita siitä, että miten yleensä miulle käy, jos maljat tarjoillaan oikeista lasikipoista), mutta päädyttiin sitten kuitenkin juhlavampaan ratkaisuun. Ihan laseista siis alkumaljat juodaan. Pitänee varmaan ruveta maistelemaan eri vaihtoehtoja, jotta tietää sitten mitä sieltä SuperAlkosta sitten ostaa keväämmällä :D

----------------------------------

Pääruoka

Kalakeitto (maidolla ja ilman)

Kesäkeitto (kasvisvaihtoehto)

Morsiamen mummon ohrarieskaa

Sulhasen kummin ruisleipää (juuri on muuten 100 vuotta vanhaa!)

Sulhasen toisen kummin karjalanpiirakoita

Munavoi / voi / kasvismargariini

Kotikalja / vesi / maito / mehu

Alkoholia ei tässä vaiheessa vielä tarjoilla vaan viimestään kahvin yhteydessä tulee sitten boolitonkka tarjolle. Ekana meinattiin ruuan kanssa viiniä, mutta kuinka moni on oikeasti juonut koskaan keittoruuan kanssa viiniä??? Veikkaan ettei kovin moni, joten ei mekään sitten. Viiniä tulee sitten illalla boolin yhteydessä myös tarjolle. Säästetäänpäs hieman siinäkin, kun ei tarvitse ruokaviinejä ostaa ;)

Alkoholitarjoilu

Booli (Ihan perusboolia, johon tulee viinaa ja lantrinkia...mitä se on ei olla ihan vielä päätetty)

Kahvikonjakit (kahvin yhteyteen brändiä ja kermalikööriä yhteensä 4 litraa)

Kaljaa / Siideriä / Lonkeroa / Valko- ja punaviiniä

Kahvi

Tyrni-omenakakku (Meidän hääkakku)

Aprikoosihillotäytteisiä herrasväenpikkuleipiä (meidän nimien ensimmäisten kirjainten muotoisia)

Vadelmahilotäytteisiä lusikkaleipiä (sydämen muotoisina)

Vaniljakreemitäytteinen pullakrassi

Iltapala

Kinkkukiusaus

Kasviskiusaus (kasvisvaihtoehto)

Salaattibuffet

--------------------------------

Siinäpä se yksinkertaisuudessaan :) Ja kaikki tehdään itse. Meille tulee keittiöön emäntä, joka sitten valmistaa keitot yms. hääpäivänä, niin ettei meidän tarvitse sitten enää siihen puuttua. Emännän avuksi palkkaamme kaksi ihmistä auttamaan keittiössä ja esille panossa sekä vielä lisäksi yhden tiskarin, joka huolehtii vain ja ainoastaan tiskistä :)