Onpahan taas pitkä aika kulunut viime päivityksestä, vaikka kovasti lupailinkin päivittävänäni ahkerammin hääblogia. Selityksiä on onneksi monia: kiireet on aina "hyvä" syy! Mutta tosiaankin, aika on vierähtänyt taas hirmuista vauhtia ja kohta on KESÄ! Sitä on tässä on odotettu ja toivottu, ja nyt vihdoin lumet on melkein sulaneet ja aurinko paistaa lähes joka päivä :) Voi kun ensi kesästäkin tulisi yhtä lämmin kuin viime kesä oli! Olisi miullakin tiedossa ainakin 6 viikon loma!!!  Joka tietenkin huipentuu meidän häihin! Mahti kesä siis tiedossa, hääkiireiden ohella aion todellakin rentoutua ja nauttia!

Mutta siis itse asiaan...

Häämessut tulivat ja menivät. Oli hienoa käydä katsastamassa häätapahtuma paikan päällä, vaikka esittelijät olivat pääkaupunkiseudulta. Me savolaisjuntit vaan siis nautimme häämeiningistä ja etsimme koristeluideoita. Tottakai jotain löytöjä tuli tehtyä, kuten hiuskoriste ja sukkanauha sekä hirmuinen määrä askartelulehtiä, joista nyt sitten yritetään ammentaa ideoita juhlapaikan koristuksiin.

Paluu matkalla piipahdimme Vantaan Ikeasta, josta tarttui mukaan hääservetit sekä tuikkukippoja. Yritin etsiä ruskeita servettejä, mutta niitä ei oikein tahdo mistään löytyä. Niinpä päädyimme lisäämään häiden väriteemaan oliivinvihreän (siis servettien mukaan). Nyt siis väriteemana toimii keltainen, ruskea ja oliivinvihreä (heh, pääsiäinenhän siitä tulee mieleen!).

Hääkuvauksen olimme suunnitelleet niin, että serkkuni, joka on valokuvaaja, kuvaisi meidät. Hän oli jo lupautunutkin, mutta kun asioiden on tapana muuttua, niin hän joutui alkuvuodesta perumaan tulonsa. Hän on lähdössä vaihtoon Jenkkeihin, ja vaihtoajankohta sattuu juuri häidemme aikaan. Joten se siitä sitten... Hieman harmitti kyllä ja piti alkaa miettimään vaihtoehtoja.

Ensin ajattelimme, että voisimme pyytää jotakin muuta sukulaista / kaveria kuvaamaan meidät, mutta ajatus siitä, että vieras joutuisi olemaan koko ajan kameran takana, ei oikein miellyttänyt meitä kumpaakaan. Lisäksi olisi tosi ikävää, jos kuvat epäonnistuisivat.  Lopulta päätimme kääntyä ammattilaisen puoleen. Nyt meillä on siis sovittuna potrettikuvaus Likki Lipsaselle Heinälahteen. Lisäki miehen kaveri (joka ei olisi saanut kutsua häihin) on lupautunut tulemaan kuvaamaan kirkon ja jatkobileet. Yhteensä kuvaukset (ammattikuvaus ja amatöörikuvaus, sekä kuvien käsittely)  tulee kustantamaan semmoiset 300 euroa.

Kuvausajankohdasta meillä tässä hieman kiisteltiin, koska mies olisi halunnut toimia perinteisesti eli ei olisi nähnyt pukuani vasta kuin alttarilla, mutta koska kuvaukseen menee aikaa noin tunti hyvälläkin suunnittelulla ja matkaan kirkolta hääpaikalle n. puoli tuntia, ei olisi mitään järkeä odotuttaa vieraita niin pitkään! Lisäksi miltä mie mahtaisinkaan näyttää kuvissa, jos kirkossa pääsee itku...huh huh! Onneksi sain tahtoni läpi ja kuvaukseen mennään siis ennen kirkkoa. Varattuna on siis aika 11.45 -> ja siitä sitten suoraan kirkolle. Kuvaussuunnitelman käymme tekemässä hääviikon maanantaina samoihin aikoihin :)

Musiikkiasia on myös ollut hieman harkinnassa. Ottaako bändiä vai ei? Lopulta päädyttiin siihen ratkaisuun, että ei oteta bändiä ollenkaan, vaan soitetaan omaa musiikkiamme levyltä. Näin saadaan semmosta musiikkia, jota me halutaan ja humppapuolen hoitaa illalla alkava karaoke! Karaokevetäjänä toimii luonnollisesti seremoniamestarinna :) Se, että hoitaako hän DJ:n hommat vai otammeko siihenkin ulkopuolisen, on vielä auki. Pitänee miettiä sitä vielä. Myös äänentoistolaitteiden testaus olisi tässä lähikuukausina tehtävä, että saammeko meidän karaokevehkeet liitetyksi lainattuun äänentoistojärjestelmään vai emme... Siinähän sitten ollaan, jos meidän ajattelema systeemi ei toimikaan...

Hääbiisiä meillä ei ole vieläkään sovittuna. Kaikki mistä mie tykkään, ei ole miehen mieleen ja kaikki, mistä mies tykkää, ei taas ole miun mieleen. Tässä käy vielä niin, että sitä biisiä ei ole valittuna vielä häitä edeltävänä iltanakaan...

Mutta jotain positiivista sentään: ME SAATIIN KUTSU MIKKELIN TUOMIOKIRKKOON KUUNTELEMAAN HÄÄMARSSEJA! Vihdoinkin siis jotain konkreettista muualtakin kuin meidän puolelta! Huh, tuli todellinen olo, että nyt sitä ollaan oikeasti menossa naimisiin! :)

Askartelut on edenneet ainakin korttien suhteen. Viime lauantaina väännettiin kaasojen kanssa 52 kappaletta kutsukortteja. Kortit ovat nyt kutsutekstejä ja juhlaohjesääntöjä vaille valmiit. Askatelutarvikkeita olen ostanut pitkin kevättä, yrittäen metsästää edullisinta vaihtoehtoa, mutta lopulta päätynyt kuitenkin siihen ensimmäiseen vaihtoehtoon. Kutsujen nauha on ostettu Kuopion Askartelukulmasta, muuten tarvikkeet on Mikkelin Aspolasta. Yövuoroissa on ollut hyvä valmistella kutsuja siihen vaiheeseen, että saatiin liukuhihnatyönä tyttöjen kanssa ne sitten nopeasti väännettyä. Tämmösiä niistä nyt sitten tuli:

Kuva korteista, enää puuttuu vain kutsutekstit ja juhlaohjesäännöt. Kortin koko 12 x 12.

Kutsutekstiksi ollaan mietitty ja muokattu seuraavanlainen luritus:

 

Kun auringon alla puhkeaa onni,

kun Lehmänsä löytää muhkea Sonni,

kun kaislikon Hauesta Hauki saa parin

ja Kukkoa kosii se Kanoista arin.

 

Niin mikseivät sitten Sika ja Norppa

saparon verran ja viiksensä mitan

toisilleen vannoisi ikuista valaa:

”Oi rakkaani, sulle mun ihrani palaa! ”

 

Siis pukekaa itsenne juhlapukuun,
kun Tee vie Aan Koon sukuun.

 

Mikkelin Tuomiokirkossa

lauantaina 6.8.2011 klo 13.30.


Railakkaat jatkot vietetään Anttolan Seurojentalolla, aina aamutunneille saakka.

Tervetuloa!

V.P. 13.6.2011 mennessä

puh......

On elämä tasapuolisesti arkea ja juhlaa,
ethän silti ansioitasi vuoksemme turhaan tuhlaa!
On oma koti suurin haaveemme,
pakettilahjan sijaan ehkä haluat sijoittaa tulevaisuuteemme!
Häiden jälkeen meillä on sitten aikaa yhdessä varttua,
tehdä suunnitelmia ja antaa säästötilimme pesämunan karttua.
Häätili..

 

Tuo viimeinen värssy vielä mietityttää. Pitäisikö asia ilmaista ihan suoraan vai tuollain runon muodossa? Kumpi Mutolisi parempi?

Pöytäjärjestykset ovat mietinnässä. Eikä niitä voi vielä tehdäkkään valmiiksi, koska tarkasta vierasmäärästä ei ole vielä varmuutta. Vasta kesäkuussa voi tehdä lopullisen, johon siihenki on vielä jätettävä pieni muuttumisvara. Ollaan ajateltu pöytäjärjestys laatia siten, että vieraille on merkitty tietyt pöydät, joista sitten saavat valita itse oman paikkansa. Luultavasti meille tulee siis paljon pieniä pöytiä sekä muutama pitempi. Yritetään jakaa samanhenkiset ihmiset samoihin pöytiin, eikä mitään turhia sukujen sekoittamisia. Oman värinsä järjestyihin tuo se, että olemme molemmat eroperheistä eli se on myös huomioitava istumajärjestyksessä.

Kakkukoriste ja muuta tilpehööriä tilattiin Bridezillasta helmikuun lopulla ja vasta nyt saatiin paketit perille! Ja sekin vain sen ansiota, että mies rupesi heitä pommittamaan sähköpostilla. Mutta pääasia, että tulivat :) Koriste on aivan mahta! Ihan meidän näköinen: siinä morsian kalastaa sulhasta! (Mies harrastaa siis kalastusta ja tää naimisiin meno oli miun kovan painostuksen tulos, joten kaksi asiaa yhdistyvät kivasti koristeessa).

Lisäksi paketin mukana tuli saippuakuplia, eli meillä ei heitellä kirkon portailla riisiä, vaan puhalletaan saippuakuplia (ja jos sataa, ei tehdä mitään!) Sitten tilauksessa oli semmoisia puisia ständejä, joihin tulee menut sun muut esille. Ja kaupanpäällisiksi saatiin (kun oli paketti niin paljon myöhässä) kaksi kertakäyttökameraa ja semmoisia ruskeita ja vihreitä ruusuja, joilla voi esim. meidän pöydän koristella. Kertakäyttökameroista tulee kaasojen ja bestmanien kamerat, joilla he voivat ottaa haluamiaan kuvia :)

Kukkiensiemenet on myös ostettuna jo suurimmaksi osaksi. Paljon on erilaisia auringonkukkia, mutta sitten varoiksi on otettu myös ihan kesäkukkia, kuten ruiskaunokkia valkeana ja morsiusharsoa. Valkoiseen ikikukkaan olisin kovin mieltynyt, mutta en ole sen siemeniä vielä löytänyt mistään. Yhdestä paikasta on tilausvaraus, jos tilaavat siemeniä vielä lisää, mutta pitäisi vielä koittaa metsästää itsekkin. Vappuna kuulemman pääsemme maata muokkaamaan, jos nämä lämpimät kelit vain jatkuvat :)

Olikohan vielä jotain muuta päivitettävää? Hmm... No ehkä tähän lopuksi voisi liittää niitä lupaamiani kuvia:

 


 

Kengät! Rakkaus <3

Hieman tumma kuva, mutta kenkien korossa on ihana yksityiskohta, jota en edes ostaessa huomannut!

Laukun löysin kirpparilta! Jotain vanhaa siis...

Ja tässä on meidän huiput sormukset!!! <3 en malta odottaa, että saan sen sormeeni!!! :) Eli siis alempi on kihla ja ylempi vihki ja miehelle tulee uusi vihki.