Nyt viikonloppuna puhkesi ensimmäinen auringonkukka kukkimaan, kuin merkiksi siitä, että vuoden päästä samainen lajike saattaa kruunata meidän häämme :) Kyseessä on pikkuauringonkukka, joka kasvaa korkeaksi, mutta tekee monia sieviä pieniä kukkia yhteen varteen. Ja nyt ensimmäinen parvekekoeversio palkitsi :) Emme laittaneet viime keväänä maahan ollenkaan siemeniä, vaan päätimme kokeilla, miten kukat kasvavat parvekelaatikossa ja zädäm!!!!

Toinen lajike, ei ole vielä kukkinut :( Siitä pitäisi tulla matalaa, mutta isokukkaista. Luultavasti kukkii sitten myöhemmin, joten joko se pitää kylvää reilusti toukokuun puolella tai sitten tyytyä tuohon pienikukkaiseen lajikkeeseen. Pienikukkainen kylvettiin 1.päivä kesäkuuta ja suurikukkainen 31. toukokuuta. Molemmat siis ensi keväänä maahan jo toukokuun puolella.

Tuleva appiukkoni lupasi meille pienen palstan mieheni kotipaikalta, jonne voimme haluamiamme kukkia kylvää. Pitänee varmaan laittaa maahan myös jotain sellaista, jota voi käyttää hätävarana, jos auringonkukkia ei tule.

Tänään kävimme etsimässä luonnonkukkia mieheni kotipaikalta, ja meinasi epätoivo iskeä. Nyt on niin kuivaa, ettei luonnonkukkaa meinaa löytyä millään. Keräsin kuitenkin syksyisen kimpun, jonka jätimme appiukkoa piristämään. Hurjaa jos ensi kesänä on yhtä kuumaa, ja kaikki kukat palavat :/ Kuitenkin, olimme jo lähtemässä pois, kun huomasin jotain valkoista pellonpientareella. Hirmuinen määrä jotakin päivänkakkaran oloista kukkaa (en siis ole mikään kukka-asiantuntija, mutta jotain sellaista olin etsinytkin aikaisemmin). Sieltä sitten poimittua yhden kimpun verrallisen ja lisäksi mukaan lähti heinää.

Tultiin kotiin ja samantien pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan kimpun tekoa. Mitään tarvikkeitahan miulla ei vielä ole, joten kukkateippinä toimi lätkäerkkari ja siihen päälle kääräsin hopeanauhaa. Lisäksi leikkasin sen ainoan auenneen auringonkukan kimpun keskelle...ja tällainen räpellys siitä tuli (hieman ehkä tarviin vielä harjoitusta XD)

 

Nuo "päivänkakkarat" nuupahtivat jo kerätessä, joten saa nähdä kuinka kauan tuo kimppu sitten tosiasiassa kestää. Mutta ajattelin koittaa säilöä sitä jääkaapissa ensi yön, tai viileäkaapissa...sumuttaa hieman vettä ja laittaa kelmun ympärille :) ja huomenna ois sitten se koitos, että kestääkö koko päivän nuukahtamatta...