Eli nyt päätimme vaihtaa sormukset hieman halvempiin vaihtoehtoihin ja löydettiinkiin uuden kompastuksen kautta meille sopivat vaihtoehdot :)

Eli ensimmäisenä päädyimme halvempana ratkaisuna palladiumsormuksiin, joiden yhteihinnan piti olla 300 euroa. Kas kummaa, tuli jälleen seinä vastaan, ja kultaliikkeen myyjä ilmoitti, että ei hän voikkaan antaa meille alennusta niistä, koska ne pitää teettää...Hinta olisi ollut reilu 400 euroa, joten pistettiin asia taas uudelleen harkintaan. Ja niinhän siinä kävi, kun kierreltiin ja kaarreltiin taas kultasepänliikkeitä, päädyimme tutkimaan Kalevala-koruja... Sieltähän ne meidän näköiset sormukset sitten löytyivät. Mitään timantteja ei ole ja materiaalina on hopea (kuten miun kihlakin on), mutta sopivat meidän tyyliin kuin nyrkki silmään :)

Eli miun sormus on Kalevalan Polku-sormus ja miekkosella Kalevalan Torin vasara 2.0 -sormus :)

Tässä vähän kuvaa :)

Miun sormus :) Mutta hopean värisenä...

Ja tässä miehen sormus :)

Koska meillä on kotona olemassa romukultaa, näiden sormusten hinnaksi jää 27 euroa yhteensä :) Joten tästäkin ostosta jää hieman rahaa säästöön!

Tässä muuten vielä sormusten tarinat:

Polku:

Sormuksen pyöreä muoto on täydellisyyden ja ikuisuuden vertauskuva. Sormukseen kätkeytyy suojelevia voimia, sillä sormen ympärille sulkeutuva rengas synnyttää maagisen voiman, joka karkoittaa pahat henget. Vihkisormuksen paikaksi vakiintui vasemman käden nimetön, koska juuri tästä sormesta uskottiin olevan yhteys sydämeen. Vihkisormus pujotettiin nimettömään, jotteivät sydämen tunteet pääsisi pakenemaan sormen kautta. Kultainen vihki- ja kihlasormus säilyttää loistonsa symboloiden samalla ikuista onnea.

Lähde: http://www.kalevalakoru.fi/korut/kuvasto/sormukset/1515/1

Torin vasara:

Korusarja on saanut aiheensa viikinkiaikaisesta Torin vasara -riipuksesta. Tor oli viikinkien ukkosenjumala, joka käytti vasaraansa hallitsemiseen ja oikeuden jakamiseen. Ukkosmyrskyllä Torin uskottiin ajavan pukkien vetämissä vaunuissa pitkin taivaankantta. Vasaran iskuista syntyi ukkosen jyrinä, kipinöistä salamat. Vasaraa esittävästä riipuksesta tuli yleinen Torin symboli, jonka uskottiin sisältävän myös pahalta suojelevia voimia. Riipusta kantoivat etenkin hurjamaineiset viikingit. Design Tony Granholm.

Lähde: http://www.kalevalakoru.fi/korut/kuvasto/sormukset/6787